FC Den Haag wint met moeite oefenduel tegen Katwijk

FC Den Haag heeft met moeite een oefenduel van vv Katwijk gewonnen. Dankzij treffers van Alex Schalk en Henk Veerman werd de amateurclub uit de tweede divisie met 3-2 verslagen.

Kalezic kiest de laatste weken voor een 5-3-2 opstelling om tegengoals te voorkomen, maar tegen Katwijk werd het eerste halfuur ‘ouderwets’ 4-3-3 gespeeld, met sterke spelers in de basis. Eén daarvan, Van Mieghem, scoorde na zeven minuten, maar wel aan de verkeerde kant. De aanvaller dacht bij het meeverdedigen een kans te voorkomen en hoekschop weg te geven, maar schoof de bal per ongeluk in het doel

Schalk herstelde de schade na een knappe individuele actie, maar maar na balverlies vlak voor rust van Veerman counterde Katwijk snel en schoot Matthijs Hardijk de 1-2 achter Tim Coremans.

De onvrede bij FCDH was zowel op het veld als in de dugout te merken. Spelers schreeuwden naar elkaar en Kalezic overstemde ze met nog harder geschreeuw. De ‘flow’ waar de ploeg naar zoekt, is ver te zoeken. In de tweede helft, tegen de wissels van Katwijk, was de rust iets teruggekeerd en maakte Schalk binnen drie minuten weer een gelijkmaker. Even later knikte Veerman de hoekschop behendig in de lange hoek: 3-2 en tevens de eindstand.